Weblog update

Het is al een tijdje stil hier op mijn weblog en op twitter, behalve dan de automatisch doorlopende investeringen in Afrikaanse ondernemers via MyC4. De afgelopen weken waren er thuis andere prioriteiten. De combinatie van hoge werkdruk en verhuizen heeft z’n tol geëist. Inmiddels is er meer rust op het thuisfront en is het tijd om langzaam maar zeker de online activiteiten weer op te pakken.

Weblog

Zo ben ik deze week in stilte verandert van commentaar systeem. Ik gebruikte Disqus, waar ik op zich tevreden over was, maar kwam een nieuw systeem tegen dat ik wil uitproberen: Livefyre.

Het installeren ervan is een appeltje-eitje. Het is een kwestie van een account aanmaken, de WordPress plugin installeren, activeren en binnen 5 minuten waren al mijn commentaren geïmporteerd. Je kan de reactie die je plaatst ook delen met Facebook en Twitter. Het is iets minder uitgebreid dan sommige andere commentaarsystemen, maar voldoet voorlopig aan mijn wensen.

Aangezien ik een paar oudere berichten heb op mijn website waar ik nog wel eens erg negatieve en vervelende reacties op krijg wilde ik namelijk af van de mogelijkheid om volledig anoniem reageren. Een andere optie is om de betreffende berichten te verwijderen of de discussie te sluiten. Livefyre biedt echter de mogelijkheid om via een Livefyre account te reageren, maar je kan ook reageren met je Facebook, Google, Twitter of LinkedIn account. Daarmee denk ik dat iedereen wat van z’n gading kan vinden.

De komende weken wil ik nog gaan sleutelen aan de layout van de website. Die is onderhand behoorlijk achterhaald. Ik ben nog aan het rondzoeken naar een mooie ‘theme’.

Belangrijker dan dat vind ik echter om de komende weken de routine in bloggen weer op te pakken. Ik had me in het begin van het jaar tenslotte voorgenomen om m.b.v. een editorial calender wat meer regelmaat in mijn blog activiteiten te brengen. Dit weekend kun je in ieder geval een update verwachten over onze zonneboiler. Verder heb ik de afgelopen weken veel gezocht naar (mijn) bronnen van inspiratie, dus ook op dat gebied kun je de nodige content verwachten de komende tijd.

Empire Avenue

De afgelopen weken heb ik me ook aangemeld voor een nieuwe website: Empire Avenue (affiliate link: ik krijg virtueel geld als je je aanmeld via deze link. Hint 😉 ). Ze noemen zichzelf een sociale aandelenmarkt. Op basis van je weblog en je activiteiten en  invloed (aantal vrienden/volgers) op sociale netwerken als LinkedIn, Facebook, Twitter en Facebook pages bepalen ze je ‘beurswaarde’. Uiteraard bevat de site allerlei spelelementen, zoals badges en luxuries, waarmee je extra geld of status kunt verdienen. Ik weet niet of Empire Avenue werkelijk zoveel waarde/potentie heeft als Robert Scoble en Jeremy Jowyang stellen, maar voor een kwartiertje per week is het wel een vermakelijke bezigheid om aandelen in je twitter vrienden te kopen en verkopen.

2 reacties op “Weblog update”

  1. Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen met de zonneboiler. 🙂 Alles goed verder?

    Like

  2. He @reinout morgen komt mijn bericht over onze ervaringen met de zonneboiler online. Nog een nachtje geduld dus. Nog even de laatste standen van mei verwerken in de spreadsheet.

    Ik bel je binnenkort om bij te praten.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.