Harmonie Bolsward

Altijd leuk om mensen op het verkeerde been te zetten, dit is namelijk geen muziekvereniging. De Harmonie-Bolsward is een skûtsje uit Bolward. Afgelopen zomer (op 4 augustus 2004 om precies te zijn), was ik druk bezig om te ankeren met de pampus op een mooi plekje om skûtsje zeilen te kijken op de Fluessen. Na wat rondpeddelen (tja ook een Seagull kan stuk…) hadden we een mooi plekkie gevonden. Helaas ging het wat mis, en voordat we konden ankeren lag er een skûtsje van zo’n 19 meter op onze plek. Een beetje geintimideerd vroegen we of we langszij mochten.

De schipper van de skûtsje wilde eerst zelf goed geankerd liggen. Begrijpelijk, maar voor ons een hoop gepeddel om voorlangs z’n ankerboei een rondje te peddelen. De schipper keek ons een beetje meewarrig aan, zo zonder moter, maar we werden keurig langszij geholpen en lagen mooi langszij bij De Harmonie-Bolsward.

Wat uurtjes, biertjes en een vreugdedansje verder (Bolsward won die dag) waren we er achter dat de Harmonie uit Bolsward komt, ook hadden we het visitekaartje van de schipper te pakken. Nu nog een keer meezeilen met de bemanning. Het zijn wel een stel droogkloten, dat kun je ook wel zien aan hoe ze zich voorstellen op de site.

Mocht het er een keer van komen om zelf te zeilen met een skûtsje dan wordt ’t in Bolsward met schipper Floris.

En de dag zelf? Na het kijken op sleep de drukte uit, en daarna zeilend terug naar Heeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: