Seagull bij windkracht 6

Gisteren weer ‘ns een dagje naar Friesland geweest om te zeilen. Daar was het tenslotte goed weer voor: veel wind, geen regen en een aangename temperatuur. De Seagull, waarvan in de zomer de ophanging kapot is gegaan, had ik vrijdag al gerepareerd. Zaterdag kreeg ik ‘m met enige moeite ook aan de praat, wat geplof en gepruttel om de lucht uit de leidingen te krijgen en het water in het koelingssysteem en toen liep ie als een zonnetje.De wind stond pal op de sloot naar de Goingarypsterpoelen. Het plan was dan ook om op de motor de sloot af te varen en op de poelen op te tuigen. De wind was wat hard om tegen in te peddelen, maar de Seagull 102 heeft voldoende kracht om er tegen in te komen. Bij het verlaten van de haven draaide ik de gaskraan wat verder open, maar daar reageerde motor niet op. Totdat de motor er na een paar minuten helemaal mee ophield.

Wat volgde was een vlotte vaart terug naar de kant, waar de motor niet meer wilde starten. Jammer maar helaas. Wat nu precies het probleem was is me nog onduidelijk, ik vermoed dat de Seagull te scheef op de boot hangt. Om dat op te lossen heb ik extra verlengingsstukjes op de bracket nodig, maar die verkopen ze niet mee. Dus die zal ik zelf moeten maken. Da’s dus weer een klusje erbij voor van de winter…

Eind van het liedje was dat we teruggesleept zijn naar de ligplaats, waarna we wat zijn gaan drinken bij de Heerenzijl-brug en gaan eten bij de brug van Woudsend. Al met al toch nog een geslaagde dag, maar helaas niet gezeild.

Groet, Krispijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.