Beste filmhuis van Nederland

Cinema.nl heeft de uitslag van de verkiezing ‘Beste filmhuis van Nederland’ bekend gemaakt. De top 3:

1. Lux, Nijmegen (8,5)
2. Filmschuur, Haarlem (8,4)
3. Lumen, Delft (8,3)

Mijn oude vertrouwde filmhuis, MovieW, staat op een gedeelde 18e plaats. Niet echt goed, maar in twee categoriën staan ze bovenaan: Het filmaanbod en De vertoning. Een prestatie van formaat met één zaal en één voorstelling per avond. Een compliment waard voor alle vrijwilligers en de drie vaste medewerkers van MovieW! Dat ze laag scoren op de foyer is niet gek: die is er niet 😦

0 gedachten over “Beste filmhuis van Nederland”

  1. Het is de juist de charme van en klein filmhuis waarom ik vaak kom bij Images in Groningen (11de 7,9) en ook vooral vanwege het minder commerciële aanbod. Images komt verder alleen voor vanwege hun foyer. Dat is tegenwoordig een soort grand café-achtig iets en leuk om iets te drinken na de film maar vind het niet de reden voor bezoek aan dit filmhuis.

    Like

  2. Ik ben het helemaal met je eens dat dat de charme is van een (klein) filmhuis. Het is enkel jammer dat MovieW het niet hoger schopt door het ontbreken van een foyer. Een drankje kopen kan tegenwoordig in de zaal (je moet toch een beetje meegaan met je tijd).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.