Bluetooth installatie

Sinds vrijdag heb ik een telefoon met bluetooth aansluiting (Sony Ericsson S700i). Omdat ik Windows XP draai dacht ik dat dat moeiteloos te installeren zou zijn, maar niet voor deze digikneus. Dinsdag liep alles als een zonnetje, de installatie van de software voor de Sitecom CN-500v2 Bluetooth USB Adapter op de pc ging goed. De telefoon en de computer vonden elkaar, en vonden elkaar zelfs zo lief dat het zowaar lukte om het adressenboek te synchroniseren met Outlook Express. In mijn optimisme dacht ik dat het enige ontbrekende deel nog de synchronisatie naar Thunderbird zou zijn.

Jammmer maar helaas. Gisteravond en vanavond had de PC er echt geen zin, nu is het beestje ook al weer ruim 3 jaar oud en doet de plug & play ’t ook niet meer. Maar de ene dag wel en de andere niet, die kende ik nog niet. Alles herinstalleren heeft vooralsnog geen effect gehad. Behalve dan gezeur over ontbrekende licenties: ‘uw licentie staat gebruik niet to’. Als ik dan vervolgens naar het bestand licencie brows vreet ie het ook niet. Morgen maar weer verder… Of de optie RTFM van 64 pagina’s, maar aangezien mijn computer hangt zodra je een USB apparaat inplugt gaat installatie volgens het boekje niet.

Tijd voor een digitale opfriscursus… Of een nieuwe pc…

Update 18-2-05: Geen idee waarom, maar bij het opstarten van de PC werkte ’t allemaal vandaag. Ik had woensdag en donderdag blijkbaar ‘bad pc day’s’. De pc klaagt nu enkel nog dat een van de bluetooth netwerk kabels niet is aangesloten. Wat me logisch lijkt bij een draadloze verbinding, of ben ik nu echt blond?

Update12-4-05: Heb vast weer stout gedaan. Computer en telefoon kennen elkaar niet. Komende maand toch maar eens webfora af gaan struinen. De randomizer bevalt slecht.

0 gedachten over “Bluetooth installatie”

 1. Hallo , ik heb mij eindelijk na jaren een nieuwe GSM gekocht ( Panasonic EB-VS6 ) , en om een beetje mee te zijn met mijne tijd met camera ding erop en er aan . En met bleu tooth . Toen ik dat ding kochte wist ik aan geen kanten wat blue tooth was , nog nooit van gehoord . Ik dacht dat iets met lichtjes in de toetsen te maken had . Wist ik veel . . . De verkoper stond mij net niet uit te lachen omdat ik dat niet kende .

  De GSM installeren ging redelijk vlot , al hoewel die handleiding echt door elkaar staat . Men gaat echt niet meer van stap tot stap te werk . Ze springen van het één naar het ander . Je bent nog bezig met installeren van gewone standaard gegevens en de volgende pagina gaat over die camera om foto’s te maken .

  Maar , die Blue Tooth . . .
  Ik krijg die aan geen kanten aan de werk . En die uitleg er bij is niet echt simpel uitgelegd , je moet al bijna specialist zijn om te begrijpen wat ze bedoelen .

  Bluetooth is een USB Adapter CN-500 Sitecom .

  Ik geraak er geen wijs meer aan uit . Zou ik best nog eens naar de handel gaan en daar nog extra uitleg vragen of kan ik ergens beter uitleg krijgen .

  Alvast bedankt om tijd vrij te maken voor deze msg

  Like

 2. Hoi Stijn,

  Ik ken het verschijnsel. Ik had dezelfde Bluetooth adapter. Deze moest ik af en toe opnieuw volledig opnieuw installeren, waarom weet ik niet. Gezien de ouderdom van je vraag kan ik alleen maar hopen dat je ‘m onderhand aan de praat hebt gekregen.

  Sinds een paar maanden heb ik een een adapter van Conceptronic (CBTU2), deze werkt tot nu toe probleemloos. De installatie ging ook een stuk simpeler, ze maken gebruik van software van BlueSoleil.

  Like

 3. Hoi ik ben Richard, ik heb een Samsung D840 met Abonnoment, en ik heb orange, maar … ik heb geen cd’je erbij gekregen van Bluetooth maar nou wilde ik vragen waar kan ik bluetooth installeren? Alvast bedanktt !!!

  Like

 4. @ vera: ik ben geen techneut. Dit stukje was vooral bedoeld ter illustratie van de frustratie die je krijgt van bluetooth. Het werkt toen helaas nog niet zo goed als je zou willen. Hoe dat nu is weet ik niet precies.

  Het enige dat ik weet is dat je een verbinding moet zien te maken tussen mobiel en computer en dan kun je ergens in het menu verstopt een optie vinden om bestanden over te zenden. Sommige software kan dat ook via de pc, sommige niet.

  Like

 5. hallo ik ben damien en ik had een vraag ik heb sinds vandaag een bluetooth 2.0 usb adapder de instalatie is heel goed verlopen maar ik heb een probleem ik heb geen flauw idee hoe ik muziek van mijn computer naar mijn telefoon moet sturen zou iemand mij dat kunnen uitleggen

  mvg damien

  Like

 6. Ik heb onlangs een Nokia6300 gekocht. Gisteren heb ik een USB-bluetooth stick gekocht en geïnstalleerd op mijn pc. Momenteel kan ik foto’s van mijn pc naar mijn gsm zenden maar omgekeerd lukt het niet, dan krijg ik steeds melding op mijn gsm “geen app. gevonden”. Ik begrijp er niets van, Pc naar Gsm lukt maar Gsm naar PC lukt niet! Weet iemand raad?

  Like

 7. Als je een blauw tand hebt geinstalleerd, met eiegn software of de sync van micro soft, kijk even bij je fire wall, de grootste probleem veroorzaker. Om zeker te weten dat het daar verkeerd gaat, trek even je internet kabel los en zet de fire even uit.
  De meeste doen het dan uitstekend. Nadat je de fire wall etc weer aangeslingerd hebt, gaat even kijken bij de babricant zijn site, welke poorten de bleu tooth gebruikt en zet deze open in de fire wal, eenmalig en ff puzzelen.

  Like

 8. Hallo, ik heb een telefoon gekregen maar zonder bluetooth.
  Ik zou niet weten als je het ook kan instaleren.
  Weet iemand van jullie als dat kan.
  Zouden jullie dat aaan mij weer verder vertellen.
  En zou dat niet geinstalleerd kan worden dan heb ik een probleem.
  Maar ja.
  Mijn merk telefoon: Sony Ericsson J100i

  Like

 9. @Riad Voor pc’s en laptops kun je speciale bluetooth usb-adapters kopen. Of dat ook kan voor mobiele telefoons zou ik niet weten, ik heb er iig nog nooit van gehoord. Misschien eens rondneuzen op meer technische websites. Zoals Tweakers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.