Hana-bi (1997)

Hana-bi (1997) van Takeshi Kitano gaat over Nishi, een agent, die er achterkomt dat z’n vrouw een dodelijk ziekte heeft. Hij wil haar nog een paar weken te laten genieten en langs de mooiste plekken van Japan te reizen. Hij regelt financiering bij een stel yakuza, dit levert problemen op omdat hij weet dat hij het geld niet kan terugbetalen. Achtervolgt door de yakuza reist hij met z’n vrouw door Japan. Hij wil niet dat zij iets weet van z’n problemen, wat ‘m wonderwel lukt.De film is een schitterende, stemmige, maar diep droeve vertelling. Een film met enkel verliezers. Het camerawerk en de rustige gang van de film benadrukken de droefheid nog meer. Het meest triest is Horibe, de voormalige politiepartner van Nishi. Hij vertelt z’n eigen verhaal gedurende de film.

De film kent enkele geweldsscenes, die op de typische Kitano wijze in korte tijd zeer explosief tot uitbarsting komen.

  1. […] stijlvolle film. Met mooie muziek. In rust, tempo en thematiek heeft de film wel wat weg van Hana-bi. Ook in Le Conseguenze dell’amore draait het om een man, die andere niet wil opzadelen met […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: