De Kift in Wageningen

Zaterdag 19 maart is het Zaanse muziektheatergezelschap De Kift voor de zevende (?) keer in Wageningen. Net als vorig jaar met De Arm van Jezus (winnaar Tiger Award IFFR 2003) en Vier Voor Vier werken Filmhuis Movie W en Unitas Wageningen samen.

Dit keer wordt de speelfilm De IJzeren Hond vertoond in Movie W (aanvang 19.30u, zaal open 19.00u), gevolgd door de voorstelling El Kift in Unitas (€ 5,-filmentree / € 9,- voor concert en € 10,- voor een combi-kaart) De cineasten André van der Hout, Matte Mourik en Karen Mulder maakten een verfilming op de muziek van Vlaskoorts, het album van De Kift uit 1999.

De Kift stond eerder al met De IJzeren Hond op het Unitas podium in 2001, toen de groep het verhaal speelde met beeldfragmenten op de achtergrond. Deze beeldfragmenten zijn nu omgevormd tot een volwaardige speelfilm. Het verhaal van De IJzeren Hond gaat over een plattelandsgezin waarvan de zoon (Teerwater) ooit door zijn moeder (Ella) te vondeling is gelegd om hem te beschermen tegen de wreedheden van de vader des huizes (Vlasboer).

Jaren later gaat de zoon Teerwater op zoek naar zijn moeder Ella. Onderweg wordt zijn pas gekruist door een aan lager wal geraakte Prediker in een IJzeren Hond. (een oldtimer / hij heeft drie wielen 2 achter en 1 voor. / het voorwiel is aangedreven door een krachtige 4 takt motor. / laadvermogen 2 ton. / hij is 2.5 m lang en 1.5 m breed. / geschikt voor diversen doelen.)

De teksten zijn samengesteld uit fragmenten van onder andere Venedikt Jerofejev, de auteur van ‘Moskou op sterk water’, Flannery O’Connor, Jan Arends, Wolfgang Borchert en Nicolaj Gogol. De muziek is een mengeling van hoempa (koperblazers, tuba’s) en folky roots pop (banjo’s, gesmeerde ritmetandems).

In de voorstelling El Kift zult u persoonlijk welkom geheten worden door El Kift, waarna de gastheren het podium zullen betreden. Op deze Mexicaanse avond in danslokaal Unitas kunt u genieten van de uiterst dansbare mix van bizarre, melancholische, vrolijke en poëtische klanken. Een broeierig mengsel van vertrouwde Kift-klanken met Zuid-Amerikaanse invloeden als tango en rumba. Na El Kift is het feest niet afgelopen. DJ’s Arie en Lex zullen de Fiësta in de Kleine Zaal tot in de late uurtjes voortzetten.

Voor meer info: www.jvunitas.nl & www.movie-w.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.