Voorpremière van Code 46 (2003)

Komende woensdag (20 april 2005) heeft filmhuis Movie-W een voorpremière van Code 46 (2003), een SF-film van Michael Winterbottom (regisseur van o.a. In This World (2002), 24 Hour Party People (2002) en Welcome to Sarajevo (1997)). Code 46 draaide vorig jaar al op het Filmfestival Rotterdam, waar dit jaar z’n nieuwe film 9 Songs te zien was.

Code 46 speelt zich af in woestijnen en tegen de achtergrond van Shanghai. Het schetst een een naargeestig toekomstbeeld, waarin een harde scheiding bestaat tussen mensen die binnen steden wonen en mensen die daarbuiten leven. De buitenstaanders worden met alle mogelijkheden buitengehouden, waarbij biotechniek, klonen en het uitwisselen van herinneringen worden ingezet. Om in de stad te wonen of er binnen te komen is een ‘papelle’ nodig, een soort gecombineerd paspoort, visum en verzekeringsbewijs.

William (Tim Robbins) is een verzekeringsagent uit Seattle, die voor een fraude onderzoek naar Shanghai reist. Het onderzoek spitst zich toe op een werkneemster die papellen zou stellen. Zijn onderzoek brengt hem ook in de buitengebieden.

Naar mijn mening is Code 46 niet de sterkste film van Michael Winterbottom, maar ik vond de film zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.