EU special Groene Amsterdammer

De Groene heeft deze week een speciale bijlage over de EU. Niet zozeer over het komend referendum, want zoals van De Groene verwacht mag worden kijken ze verder dan het slotoffensief van het kabinet, inclusief oud premier Kok. Waarmee het kabinet poogt om ‘de kiezers toch te overtuigen van de heilzaamheid van een papierberg waar het venijn in de details zit. (…)

In een extra bijlage kijkt De Groene Amsterdammer daarom de andere kant op. (…) Verstandige denkers uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland leggen uit of de referenda zin hebben en hoe het verder moet. (…)
Verwacht geen stemadvies. Die tijd is niet alleen voorbij, net als de ondoordring bare «knoflookgrens» van weleer, we hebben zelfs geen advies en zijn daar ook niet naar op zoek.’

Interessante artikelen, met ver uit elkaar liggende meningen. Van Europese anties tot Amerikaanse Eurofielen, zoals Andrew Moravcsik.

Ondertussen lijkt het nee-kamp aan de winnende hand in Nederland en is er op 31 mei een slotdebat in De Balie in Amsterdam. Het debat is live via internet te volgen.

Bron: De Groene Amsterdammer NRC Handelsblad BBC-news

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.