Waterlanders op Oerol

De 50 verloren jassen zijn gevonden, en de Waterlanders gaan naar Oerol. Ze spelen The Wast Land. Van de site van Oerol:

“In en rondom de oude schuren op het land van Jan van Teake in Formerum, hebben de Waterlanders hun grootste project tot nu toe vormgegeven. De makers vormen een veelzijdig team: muzikant, componist, acteur, theatermaker, theatervormgever, beeldend kunstenaar en soms een paar van die dingen tegelijk. Het meest invloedrijke gedicht van de vorige eeuw is de leidraad van de voorstelling.

WaterlandersHet gedicht The Waste Land (1922) van T.S. Eliot (1888-1965) werd bewerkt tot een caleidoscopische voorstelling over wanhoop en loutering. Een tocht door de puinhopen van het verwoeste rijk, waar stemmen zingen uit droge bronnen. Langs Hondeneiland, op weg naar het hart van het licht, de stilte. Een aanslag op de zintuigen met poëzie, beeldende kunst, muziek en theater.
Wie The Waste Land komt beleven, wordt hoffelijk ontvangen en vervolgens meegenomen door het landschap van het gedicht, bevolkt door krekels, vleermuizen met babyhoofdjes en hyacintenmeisjes… Een verontrustende maar ook hoopgevende voorstelling met tere en breekbare momenten, maar ook met een dosis BOEM! Naar boven

Spel: Jori Hermsen, Ilse Heus, Sikko Hoogstra, Hanna Jansen, Eric Langendoen, Remco de Kluizenaar, Erik Woltmeijer”

  • Locatie Jan van Teake, Formerum
  • Datum 11, 13 en 15 t/m 18 juni 11.00 en 15.00 uur
  • Toegang 6 euro

Ik kan helaas niet op de dagen dat ze spelen, maar van de keren dat ik ze in Wageningen heb gezien weet ik dat ze erg leuke theatervoorstellingen maken. Voor Movie W hebben de Waterlanders ooit de voorstelling van de film Tuvalu (1999) opgeluisterd met een optreden. Deze film speelt zich af in rond een oud badhuis, de Waterlanders hadden het oude Sportfondsenbad in Wageningen in stijl opengesteld voor de voorstelling. Inclusief een badmeester op slippers met zwemfluit die de bezoekers op kwam halen. Voor Unitas hebben ze in 2002 bij de UnitasDansTop1000 een deel van de aankleding en acts tijdens de avonden verzorgt. Vooral het binnenbrengen van de laatste 100 platen was een mooi spektakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.