Groene partijen op campagne voor Europees burgerinitiatief

GroenLinks heeft al ruim 43.000 handtekeningen opgehaald tegen lange diertransporten. Met dit burgerinitiatief wil GroenLinks een einde maken aan de beestachtig lange diertransporten in Europa. De Europese Grondwet geeft burgers deze mogelijkheid om het beleid te beïnvloeden.

De Grondwet geeft burgers het recht om zelf een wetsvoorstel op de Europese agenda te zetten. De Groene partijen hebben daarom samen een burgerinitiatief gelanceerd over diertransporten. Levende dieren worden in Europa over lange afstanden getransporteerd. De eis aan Europa is: geen diertransporten van meer dan 8 uur of 400 kilometer; en adequate controle op de naleving van de regels ter bescherming van dieren tijdens veetransporten.

GroenLinks heeft na de afgelopen campagneweken al ruim 43.000 handtekeningen opgehaald. Alleen in Nederland hebben we dus al ruim 4% van de benodigde handtekeningen, terwijl Nederland slechts 3% van de inwoners van de
Europese Unie telt. Zodra de Europese Grondwet in werking treedt, zal het voorstel ingediend worden. Haalt deze Grondwet het niet, dan is dit burgerinitiatief van de baan.

>> Volledig persbericht GroenLinks

0 gedachten over “Groene partijen op campagne voor Europees burgerinitiatief”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.