Onderhouds De Noord deel 15… vernissen, plamuren en slopen

Vorige week ben ik een weekje vrij geweest om door te kunnen werken aan de boot. Ik was al in het noorden i.v.m. het familieweekend ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van m’n opa, dus qua kilometers kwam dat mooi uit.

2005Familieweekend11

Vanaf vorige week maandag t/m zaterdag heb ik aan de boot gewerkt, het weer zat mee. Hoewel het in de loods af en toe wat erg warm werd. Gelukkig had Haarsma een ventilator vlak naast mijn bootje geplaatst 🙂 Op dinsdag heeft m’n opa van 90 lentes jong De Noord gelakt en geschuurd. En eerlijk is eerlijk, hij ziet er top uit. Hij kreeg ook complimenten voor z’n lakwerk, in tegenstelling tot ondergetekende (die duidelijk nog wat leerjaren te gaan heeft).

Opa aan het werk 12

Woensdag en donderdag heb ik de kiel proberen te slopen. Het slopen ging best aardig, de kielbouten lieten zich wat minder makkelijk uit het lood slaan. Al was er toch weinig van de bouten over… Maar eigenlijk was de roest juist het probleem.

Kiel slopen 06Kiel slopen 10Kiel slopen 13

Vrijdag heeft Haarsma alle spanten vastgezet, nadat ik ze woensdag voorzien had van de verkeerde wiggen. Die konden er dus meteen weer uit 😦 Maar goed, eind goed al goed: Al met al was het een productieve week, ondanks de hitte. Deze week moet ik de kiel nog netjes uittekenen, zodat Haarsma die volgende week kan zagen. Deze week wordt de boot gedraaid, zodat ik de binnenkant kan gaan schuren en lakken en het onderwaterschip in de lak kan zetten. En dan hopenlijk over drie à vier weken eindelijk te water 🙂 Nu al zin an!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.