Le Conseguenze dell'amore (2004)

In Le Conseguenze dell’amore (2004) van Paolo Sorrentino zit een man, Titta, al jaren in een hotel, zonder vrouw, kinderen of familie. Zijn enige verzetje is het wekelijks wegbrengen van een koffer. Het verhaal in de film ontvouwt zich heel rustig. De regisseur neemt de tijd en al is het een mafia film, veel actie zit er niet in de film. De film draait dan ook meer om de persoonlijke problemen van de man van middelbare leeftijd in het hotel, goed geacteerd door Toni Servillo.

De camera zit hem dicht op de huid, op subtiele wijze wordt duidelijk dat hij een oogje heeft op de serveerster. Waar hij overigens nog nooit een woord tegen gezegd heeft ook al ziet hij haar dagelijks. Ook wordt langzaam duidelijk waarom hij zonder familie in het hotel zit en toont hij zich een uitstekende bluffer.

Het verhaal komt op gang zodra twee mafiosi langskomen, ze gebruiken de kamer van Titta als uitvalsbasis om wat smerige klusjes op te knappen. Als Titta tijdens hun bezoek z’n wekelijkse ronde naar de bank maakt, lopen de zaken uit de hand. Met als gevolg de uiterste consequentie…

Le Conseguenze dell’amore is een ingetogen, stijlvolle film. Met mooie muziek. In rust, tempo en thematiek heeft de film wel wat weg van Hana-bi. Ook in Le Conseguenze dell’amore draait het om een man, die andere niet wil opzadelen met zijn problemen en de consequenties van zijn handelen accepteert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.