Plunder de musea

Nee, geen oproep tot een nieuwe beeldenstorm of een verhaal vol rampspoed over de teloorgang van ons cultureel erfgoed. Wel een wat ouder berichtje van VPRO’s onvolprezen muzieksite 3VOOR12. In samenwerking met verschillende musea, oa. het Haags Gemeentemuseum en het Wereldmuseum Rotterdam, is de VPRO de site 3VOOR12 Pundert Musea gestart: Oude instrumenten, een nieuw geluid. Op deze nieuwe themasite biedt 3VOOR12 unieke samples aan van muziekinstrumenten uit het Gemeentemuseum Den Haag en het Rotterdams Wereldmuseum. Download de samples, mix je eigen track en release hem zelf hier op deze site. Eens in de drie maanden kiest een vakjury de beste remix. De maker wordt beloond met zijn track op 250 keer vinyl.. Met samples van bijzonder instrumenten. Oa. Solex heeft zich er al op gestort. Losse samples doen het natuurlijk ook goed als alternatieve ringtone, hoewel je wellicht beter af bent bij de Ringtone Society.

In het Gemeentemuseum Den Haag kun je ook in de zogenaamde wonderkamers zelf mixen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.