Meeuwen sterven in de haven (1955)

Gisteravond heb ik zitten kijken naar een ouwetje van onze zuiderburen: Meeuwen sterven in de haven van Roland Verhavert, Rik Kuypers en Ivo Michiels. Volgens de VPRO gedraaid met gering budget, maar daar kon ik weinig van zien. Of het zou het ontbreken van ondertiteling bij de Engelse, Duitse en Franse delen van de film moeten zijn.In prachtige en heldere zwart-wit shots vertelt de film het verhaal van een man die zijn vrouw heeft vermoord. Vol wroeging over deze daad zwerft hij gekweld door het schipperskwartier in Antwerpen. Hij doet z’n best om het land met een schip te ontvluchten, om zo de politie te ontlopen. De mooie montage en sfeervolle muziek maken het geheel compleet. Het tempo van de film is niet hoog, maar met anderhalf uur heeft de film een mooie lengte. Een aanrader voor liefhebbers van oude cinema en nouvelle vague.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.