Ticket to Ride Europe

Afgelopen weekend voor ´t eerst meerdere keren Ticket to Ride Europe gespeeld. De originele versie (Noord-Amerika) is al leuk, maar de Europese is nog veel leuker. Hij stond al een jaar in de kast, maar echt vaak gespeeld was ie nog niet.

In beide versie proberen de spelers zoveel mogelijk steden te verbinden met hun eigen kleur treintjes. Voor iedere verbinding tussen twee steden krijg je meteen punten. Betalen doe je met wagonkaarten in de kleur van de route op het spelbord. Daarnaast heb je minstens twee opdrachtkaarten. Als je de steden op deze kaarten weet te verbinden krijg je aan het einde van het spel extra punten, als dit niet lukt krijg je strafpunten. Als je een opdrachtkaart niet haalt krijg je strafpunten. Het aantal verbindingen tussen de steden is echter beperkt. Door deze beperking kun je je in de originele (Amerikaanse) versie volledig klem bouwen, waardoor deze strafpunten krijgt.

In de Europese versie is dit opgelost door het toevoegen van stations, hiermee kun je over een traject van een tegenstander reizen. Daardoor wordt het lastiger om je tegenstanders vast te zetten, want wat lijkt op een blokkade kan ook de verbindende springplank tussen twee steden blijken te zijn. Zonder treinen op een route is een station namelijk onbruikbaar voor de betreffende route.

Daarnaast zijn er nog twee extra wijzigingen ingebouwd, ten eerste routes waarvoor (deels) met jokers betaald moet worden. En ten tweede tunnels. Op trajecten met tunnels kan je met extra bouwkosten geconfronteerd worden. Deze drie wijzigingen maken het spel dynamischer en frustreren notoire pestkoppen als ondergetekende (ja, ik bouw met veel plezier de laatste route naar een stad dicht ook al heb ik ‘m zelf niet nodig 😛 ).

Uitgever: Days of Wonder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.