Aqua Romana

Het spel heeft wat weg van Metro (ook van Queen Games), maar dan ingewikkelder en meer uitgebalanceerd. De bedoeling van Aqua Romana is om vanuit je waterreservoir zo lang mogelijke aquaducten te bouwen, bij vier spelers begint ieder met drie aquaducten met een werker erop. Er zijn verschillende soorten verlengstukken (recht, kruispunt, bocht en twee bochten), welke je kunt bouwen hangt af van de bouwmeester, die rondom het bord staan.

Bij het bouwen mag je je eigen aquaducten niet aan een aquaductvan je tegenstander vast bouwen. Een aquaduct is af als het niet meer verlengd kan worden, maar je mag ook vrijwillig je aquaduct beëindigen. Een aquaduct is 1 punt waard voor iedere tegel dat het lang is. Na het tellen van de punten, gaat de werker naar het telspoor. Als het betreffende cijfer al bezet is, dan schuif de nieuwkomer in punten terug tot er een plaats vrij is. Bv. een aquaduct is 10 delen lang, de speler krijgt 10 punten. De volgende speler heeft ook een aquaduct van 10 lang, de 10 is echter al bezet. Deze speler krijgt dan nog maar 9 punten. Ziedaar het belang van vrijwillig je aquaduct beëindigen.

Het spel speelt lekker weg. Er zijn voldoende mogelijkheden voor interactie en er is weinig geluk in het spel, wel veel tactiek.

Recensie bij bordspel.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.