Bezoek aan Spiel 2006

Zoals ik vorige week al schreef ben ik gisteren naar Spiel 2006 geweest. De grootste gezelschapsspellen beurs van Europa. Dat was weer ouderwets leuk, niet dat ik me goed had voorbereid. Ik had werkelijk geen idee wat er aan nieuwe spellen uit zou komen. Maar met een positief oordeel over vier van de vijf spellen die ik heb gespeeld, heb ik het toch aardig gedaan. Daarnaast was vooral lekker om een dagje vrij te zijn en spelletjes te spelen.

Gespeeld:

Gekocht:

  • Aqua Romana
  • Kleopatra (niet bij Days of Wonder stand kopen, scheelt zeker 10 euro met andere stands op Spiel)
  • Uitbreiding 3 en 4 van Alhambra: nog meer mogelijkheden voor het basisspel. Op het eerste gezicht vooral benieuwd naar de aanvallers (kosten je punten).

Il Principe: viel tegen, hoewel er voldoende mensen mee wegliepen (letterlijk). Ik vond het niet spannend en een beetje gekunsteld. Het concept lijkt deels van El Grande afgekeken (regio’s waar je een machtspositie kunt innemen). Ook de uitvoering is slordig: je moet je geld verborgen houden voor je tegenstanders, maar er zitten geen schermpjes bij om dat mee te doen. Bij Cleopatra ook niet, maar daar is het geld aan een kant niet herkenbaar in waarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.