Cleopatra

In Cleopatra (van Days of Wonder)l zijn de spelers bouwmeesters die de tempel van Cleopatra moeten bouwen. Er zijn vijf verschillende delen waaraan de spelers kunnen bouwen. Het spel ziet er wat plastic, en daarmee goedkoop, uit. Maar het spel is vermakelijk. Cleopatra verenigdnamelijk twee moeizaam te combineren doelen in zich voor de spelers. Ten eerste moet er zoveel mogelijk gebouwd worden om geld te verdienen, ten tweede moet je voorkomen dat je de meest corrupte bouwmeester wordt. Bouwen zonder corruptie is moeizaam zo niet onmogelijk, maar aan het eind van het spel wordt de meest corrupte persoon zonder pardon voor de krokodillen gegooid… De overgebleven spelers bezien wie het meeste geld heeft verzameld. Meest geld wint.Het spel lijkt ingewikkelder dan het is, wie gewend is aan spellen als Kolonisten van Catan is het vrij snel te doorgronden. Als de speler aan de beurt is kan hij naar keuze bouwen of naar de markt gaan en de inhoud van een van de drie marktkramen kopen. Als een speler aan het eind van z´n beurt meer dan 10 kaarten op handen heeft kan hij kiezen om het surplus af te leggen en 1 corruptie-fiche te nemen, of hij krijgt een corruptie-fiche per kaart die hij teveel op handen houdt (15 kaarten is dan dus 5 kaarten afleggen en 1 corruptie-fiche, of 15 kaarten houden en 5 corruptie-fiches nemen).

Eindoordeel leuk, maar duur (reken op Euro 40). Als je nog naar Spiel gaat, niet bij Days of Wonder kopen (Euro 50), maar even rondzoeken (rond de Euro 40 is vindbaar).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.