Die Säulen von Venedig

Die Säulen von Venedig: mooi uitgevoerd spel, waarin het de bedoeling is om Venetië op palen na te bouwen. Je hebt verschillende rollen (een beetje als in Machiavelli), de spelers kiezen gelijktijdig welke rol ze willen gaan spelen en draaien deze gelijktijdg om. Te beginnen met de startspeler speelt iedere speler vervolgens z’n rol uit. Bij de rollen horen verschillende acties:

  • De raadsheer: hiermee kun je stadsdelen uit de algemene voorraad nemen
  • De ‘palenmepper’: hiermee kun je op reeds gebouwde palen een marker plaatsen en nieuwe palen bouwen.
  • De bouwmeester: hiermee kun je stadsdelen uit je eigen voorraad bouwen. Dit levert punten op, als je over andermans markers heen bouwt krijgt deze daarvoor punten. Eigen markers leveren geen punten op.

Daarnaast zijn er nog een aantal karakters die anderen kunnen dwarsbomen of waarmee je punten krijgt op voorwaarde dat ten minste een medespeler een bepaalde rol uitspeelt in dezelfde ronde. De meeste rollen komen vaker voor, waardoor je elkaar dwars kunt zitten als meerdere mensen dezelfde rol hebben gekozen.Uiteindelijk heb ik het spel niet gekocht, maar ik hou ‘m zeker in ’t achterhoofd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.