Global warming: niets doen = f***** expensive

In Engeland is er vandaag een rapport van 575 pagina’s uitgekomen waarin wordt voorgerekend dat het broeikaseffect ons duur kan komen te staan. Volgens de berekeningen van de Stern Review Report on the Economics of Climate Change zijn de kosten van niets doen tussen de 5% tot 20% van het huidige Bruto Binnenlands Product per jaar. De kosten van actie ondernemen bedragen ‘slechts’ 1% van het BBP per jaar. Het hele rapport heb ik niet gelezen (beetje veel pagina’s), maar de boodschap is net als in de film van Al Gore helder en duidelijk: Actie nu! Enig verschil: dit keer is het een econoom die ’t zegt in een onafhankelijk onderzoek in opdracht van de Engelse overheid.

Nu ben ik groot voorstander van een duurzame samenleving, maar ergens zegt mijn cynische binnenstemmetje: ‘ Knap om 575 pagina’s vol te schrijven sinds de film van Al Gore uit is… Of is dit een Anglo-Amerikaanse co-productie? En is dit het rapport bij de film? Wordt iig geen bestseller, te veel lettertjes.’ Desondanks zal ik proberen om de komende weken (delen van) het rapport te lezen. In ieder geval de Samenvatting van samenvatting en de Samenvatting.

Overzicht Stern Review

Stern Review

  1. Oeps, typo, moest zijn expensive. Zal volgende keer weer braaf de spellingcontrole z’n werk laten doen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: