War on terror

Op zoek naar de winkel waar Junta te koop was in Nederland kwam ik een heel ander spel tegen: War on Terror. ‘Dit satirische gezelschapsspel voor twee tot zes personen gaat over de huidige wereldpolitiek. Zelfmoordterroristen, olie, massavernietigingswapens, bondgenootschappen en verraad zijn de hoofdingrediënten voor een gezellig avondje terreurbestrijding aan de keukentafel.’ Aldus Trouw. Let op het woordje ‘gezellig’.

Het spel is bedoeld als kritiek op de oorlog tegen terreur, maar niet iedereen ziet er de humor van in. Het spel mocht niet aanwezig zijn op Spiel 2006, verklaard misschien ook waarom ik daar al twee jaar kansloos aan het zoeken ben naar Junta. Jammer dat ik de vijf protestshirts niet heb zien lopen in Essen.

Alleen vanwege het verbannen al heb ik ’t spel besteld. Nu maar hopen dat ’t in een bruine anonieme papieren zak wordt verzonden, anders komt ’t niet door de douane en de bewaking op m’n werk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.