Partijtopmensen twijfelen aan eigen partij

Afgelopen zondag twijfelde twee PvdA topmensen in Buitenhof al over wat er mis is gegaan in de campagne van de PvdA. Maar vandaag spreekt oud-fractieleider Willem Aantjes zich wat forser uit. Hij twijfelt openlijk of hij dit keer op het CDA CDA wil stemmen, want:

Het sociale gezicht van het CDA is in de afgelopen jaren verhard. Daar is weinig aandacht voor geweest. En het vreemdelingenbeleid. Uit alles blijkt dat mijn partij uit is op een nieuwe coalitie met de VVD. Ik heb grote moeite hoe Rita Verdonk met vreemdelingen om gaat. Nu wordt gezegd dat ze wellicht minister van onderwijs kan worden. Gaan we nu ook onze kinderen aan haar toevertrouwen? Ik hoop het niet. Ik wil geen coalitie met de VVD mogelijk maken.

Maar als Balkenende z’n eigen klassiekers nog kent wenst hij Aantjes vast een prettige 84ste verjaardag. Of zal hij z’n strategie van aangifte doen tegen bejaarden vasthouden? 😉

De Groene had overigens een aardige kwalificatie van Verdonk: conjunctuurpolitica:

Het had al eerder bekend kunnen zijn. Medio jaren zeventig rondhangen bij de PSP in Nijmegen: het was drie decennia geleden een logische keuze voor hen die het kabinet-Den Uyl maar een reformistisch zooitje vonden en de CPN te burgerlijk. In de tientallen jaren daarna je heil zoeken bij de PVDA: dat deden er meer. In 2002 toetreden tot de VVD, in een jaar dat Paars tot op de draad was versleten: daarvoor was ook geen uitzonderlijke moed nodig. In 2003 minister worden op een Fortuyn-agenda: dat was dapper, zoals het ook gruwelijk was alleen met bodyguards over straat te mogen gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.