Najaarszeilen

Terwijl ik de boot al een maand in de winterstalling heb liggen, kreeg ik van een oud-collega bericht dat hij net een eigen bootje aangeschaft heeft en er nog mee is wezen varen ook. Mij te koud nu. Dit jaar is er van zeilen sowieso niet erg veel gekomen.

Een nieuwe baan, verhuizen en samenwonen hebben niet meegeholpen om vaker te gaan zeilen. Ook is Akkrum wel erg ver van Den Haag af. Twee maanden geleden heb ik dan ook de knoop doorgehakt om Friesland te verlaten een ligplaats voor De Noord binnen de Randstad te zoeken. Tusken de Marren in Akkrum is een mooie uitvalsbasis voor Friesland en vanuit Wageningen was het goed bereisbaar, maar vanuit Den Haag is het bijna 3 1/2 uur met de trein. Beetje ver voor een dagje zeilen.

Na een beetje rondneuzen en zoeken is de keuze gevallen op Vlietland bij Leiden. Op een uurtje fietsen vanaf m’n huidige woonplek en geen ellenlange wachtlijst voor een ligplek. Vorige maand de ligplek bij Tusken de Marren opgezegd, de boot ligt nog wel in de winterstalling in Friesland. Volgend voorjaar dus nog een keer klussen in Friesland en dan de boot richting de Randstad rijden.

0 gedachten over “Najaarszeilen”

  1. Dat is zeker mogelijk, maar na het verhaal van mijn opa en oma dat ze een dag lang op dezelfde plek op en neer aan ’t zeilen waren tegen de stroom in en geen meter vooruit kwamen zie ik de route via de IJssel niet meer zo zitten 😉 En met mijn huidige buitenboordmotor (Seagull) kom ik ook moeizaam tegen de stroming op.

    ’t IJsselmeer ga ik niet op met dat oude motortje: een goede golf en de motor slaat af omdat de bougie nat is. ’t Heeft leuke nostalgie waarde, maar daar houdt ’t wel mee op…

    Like

  2. Heb je gelijk in, het moet wel een beetje leuk blijven. Ik heb ook wel eens een hele dag in Heeg gelegen omdat het echt geen kant opging en dan is zeilen niet heel leuk 😦 Maar dat is al jaren geleden 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.