Fietsen naar 't werk

Sinds juli fiets ik braaf iedere dag naar m’n werk, niet dat dat zo’n prestatie is. Het is namelijk slechts 5 kilometer per dag, maar toch een beetje lichaamsbeweging kan geen kwaad.. Ook vanuit milieu-oogpunt is het een hele vooruitgang t.o.v. 100 Km per dag met een 10 jaar oude diesel die ik voorheen als woon-werk verkeer aflegde. De auto is onderhand ook de deur uit.

Sinds oktober hou ik m’n kilometers bij op de website Fiets Naar Je Werk, een campagne die ooit begon onder de (aansprekendere) titel ‘Trap ’ns wat vaker naar je baas’. In het halfjaar dat ik naar m’n werk fiets heb ik iets meer dan 500 Km gefietst. Goed voor een sponsorbedrag van ongeveer € 3,50. Wat weinig te noemen is.

Det totalen zien er een stuk indrukwekkender uit voor 2006: De deelnemers aan de campagne Fiets naar je werk hebben gezamenlijk 14,8 miljoen fietskilometers geregistreerd. Volgens het nieuwsbericht zijn de deelnemers daarmee goed voor 3 miljoen kilo broeikasgas (CO2) minder in de atmosfeer. Daarnaast heeft de campagne ruim € 100.000 aan sponsorgeld opgehaald, ongeveer 0,7 Eurocent/Km. Daarvan heb ik dan ongeveer € 3,5 bijgedragen, per persoon zet ´t geen zoden aan de dijk.

In 2007 ook meefietsen naar ’t werk: meldt je aan!

  1. Fiets ze!

    Ik heb in november een nieuwe fiets gekocht, ondertussen mijn oude verkocht, en nog steeds geen nieuwe fiets. Kan nu niet meedoen, maar ga het wel doen als eindelijk de fiets beschikbaar komt 🙂

    Like

  2. Goed idee, zal de website doorgeven aan fietsers die ik ken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: