WTO en klimaatverandering II

In een eerdere post vermelde ik al het idee van Stiglitz om de WTO te gebruiken om producten uit landen die Kyoto niet geratificeerd hebben extra te belasten. Ik vond dat wel een interessante gedachte en na wat langer doorzoeken blijkt Frankrijk dit al voorgesteld te hebben binnen de EU. De EU commissaris voor handel Mandelson heeft zich hier echter al tegen uitgesproken te hebben. Onder meer omdat:

Not participating in the Kyoto process is not illegal. Nor is it a subsidy under WTO rules. How would we choose what goods to target? China has ratified Kyoto but has no Kyoto targets because of its developing country status. The US has not ratified but states like California have ambitious climate change policies.

De EU zet dan ook in op alternatieve middelen om andere landen tot maatregelen te bewegen.

Bronnen: Mandelson rejects a Carbon Import Tax, International Economic Law and Policy Blog, dec. 2006 Supreme Sanction, The Economist Free Exchange Blog, dec. 2006. EU Trade chief to reject ‘green’ tax plan

0 gedachten over “WTO en klimaatverandering II”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.