De wondere wereld van opensource software

Vandaag eindelijk de moed opgevat om weer ‘ns verder te werken aan de installatie van Ubuntu linux op m’n pc. Het stond er al een paar weken op, maar ik had geen zin om de laatste kleine ergernissen voor gebruik op te ruimen.
Nu werkt ’t makkelijker dan gedacht. Zelfs bloggen vanuit Firefox lukt met de Scribefire-addin (zie hun FAQ voor meer uitleg). Handige addin, waarmee je zelfs makkelijk Technorati-tags toe kunt voegen.

Muziek draait ook, nu nog een keer alle documenten en bookmarks uit windows overzetten naar linux, en dan is ’t hasta la vista šŸ˜‰

Wonderbaarlijk hoe snel de ontwikkeling in linux land gaat, drie jaar geleden kostte het me nog dagen zwoegen om linux aan de praat te krijgen (monitor werd niet herkend). Nu was het vier vragen beantwoorden en buiten m’n eigen luiheid in een avondje geregeld. Zelfs met mijn twee linkerhanden.

Update 13-1-2009: Performancing heet inmiddels Scribefire. Ik gebruik ’t zelf niet meer, maar was wel tevreden over de addin.

0 gedachten over “De wondere wereld van opensource software”

 1. Ik probeer al geruime tijd met Performancing te werken, maar het lukt mij niet om eenmaal geposte zaken te wissen of te editen.
  Jou wel? Ik kreeg de indruk dat dit blogsoftware van XS4all lag, maar als het jou wel lukt kan dat niet het geval zijn.
  Ik zou graag iets van je horen.
  groet,
  GvB

  Like

 2. Editen van de post en het indelen in categorieĆ«n lukt me tot nu toe enkel na het posten. Ik doe het nu door online in te loggen op m’n blog en vervolgens de gewenste aanpassingen te maken. Net als in w.blogger lukt het me niet om wijzigingen die ik in m’n post maak ook door te laten werken in een al geposte bijdrage.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.