Spil

Dit weekend voor het eerst een editie van Spil zitten lezen, een blad dat ik voorheen niet kende. Het blad omschrijft zichzelf als een ‘kritisch tijdschrift over productie en verbruik van voedsel, grondstoffen en energie, voedselveiligheid’ en nog een hele trits meer. Kritisch kun je het wel noemen, maar helaas is het blad m.i. nogal dogmatisch in het ontkennen van (milieu-) problemen, zoals het broeikaseffect.

Wat de wetenschappelijke waarheid is weet ik niet precies, maar het is inmiddels wel duidelijk dat sommige bedrijven de afgelopen jaren fors geld gespendeert hebben om verwarring over het broeikaseffect te scheppen. Waarbij  tactieken de sigarettenindustrie werden afgekeken. Al Gore zat er in zijn film misschien toch niet zo ver naast op het moment dat hij de onzekerheid over de schadelijkheid van roken in de jaren ’70 gelijkstelde met de onzekerheid over het broeikaseffect nu…

Helaas valt van de website van Spil en uit het blad niet af te lezen wat de bedoelingen van het blad zijn, maar ik ben wel nieuwsgierig. Heeft iemand meer informatie over de achtergronden van dit blad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.