OSS & OS in de provinciale verkiezingen

In 2002 was GroenLinks een van de eerste partijen die het belang van open standaardenen open source software inzag en het standpunt van GroenLinks is nog niet veranderd. Ondertussen hebben zich (op lokaal niveau) meer partijen hierbij aangesloten. Zo wordt vrijdag 16 februari in Groningen een politiek café gehouden over het thema ‘Provinciale politiek en open source software en open standaarden’. Het debat wordt geleidt door VVD-gemeenteraadslid Remco Kouwenhoven (bron Livre). Overigens ben ik niet flashy genoeg om de VVD-site op te komen. Dus landelijk kunnen ze nog wat leren van Groningen.

Het beeld t.a.v. open software standaarden blijft dan ook wisselend en een duidelijk overzicht van de standpunten per partij ben ik nog niet tegengekomen. Niet landelijk, laat staan per provincie (of gemeente). In de stemwijzer speelt ’t in ieder geval geen rol, ondanks het ‘Manifest van de Open Overheid’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.