Overname TXU winst voor milieuorganisatie?

Als je dit verhaal in de NRC leest zou je denken van wel. John Whitehead stelt dit echter in een ander licht in een bijdrage aan het Environmental Economics blog. Hij stelt dat groeiende vraag naar energie blijft, zodat andere bedrijven de kolencentrales zullen bouwen.
Als dat het geval is verandert het perspectief, zeker als deze analyse over de presidentsaspiraties van Al Gore waar is. Dan zitten KKR en TXU in een mooie positie  Ze hebben dan nauwelijks geïnvesteerd in nieuwe kolencentrales, maar hebben de handen vrij om electriciteitsbedrijven die in de problemen komen (doordat ze in te CO2 intensieve installaties hebben geïnstalleerd) over te nemen of nieuwe productiecapaciteit te bouwen die minder CO2 intensief is. Met de geldophaalmachine die KKR op het moment is hoeft beide geen probleem te zijn. Enige adder onder het gras is dan de rentestand…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.