VBDO roept deelnemers pensioenfondsen op tot actie !

Van de site van de VBDO:

Spaart u voor uw pensioen bij ABP, PGGM of het Spoorwegpensioenfonds? Dan wordt uw pensioengeld ingezet bij beleggingen in clusterbommen, landmijnen, bedrijven die gebruik maken van kinderarbeid en weinig respect hebben voor het milieu. Indirect belegt u dus met uw maandelijkse inleg in uw pensioenfonds in deze praktijken.Waarom u daar geen weet van hebt? Omdat deze pensioenfondsen geen inzicht geven in de bedrijven waarin zij beleggen.

Wat u daaraan kunt doen? Neem uw verantwoordelijkheid en stuur een brief naar uw pensioenfonds waarin u ze oproept tot meer transparantie en een duurzaam beleid.

Hieronder kunt u meteen een mail sturen naar uw pensioenfonds.

Ik heb een ander pensioenfonds en download de brief, zodat ik die zelf naar mijn pensioenfonds kan versturen. Stuurt u ook een kopie van de mail naar de VBDO (info@vbdo.nl)?

De voorbeeldbrieven komen van de site van de VBDO. Vergeet niet (zoals ik wel deed) om een kopie van de mail naar de VBDO te mailen (info@vbdo.nl)

Geen idee waar dit om gaat? Kijk naar de betreffende aflevering van Zembla: Uitzending Zembla ‘Het clusterbom gevoel‘. Of lees een van onderstaande artikelen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: