De vis wordt duur betaald

Ik zat al een tijdje in dubio over vis. Aan de ene kant moet je meer eten, want dat is gezond. Aan de andere kant moet je minder eten want dat is beter voor de natuur. Vroeger werd de vis duur betaald doordat de zee haar tol eiste, tegenwoordig kan je ook denken aan het verlies van vissoorten door overbevissing en niet duurzame vangst- en kweekmethoden. Tien jaar geleden al weer namen het WNF en Unilever het initiatief om de Marine Steward Council op te richten, deze onafhankelijke organisatie ontwikkelde criteria voor duurzame visvangst.

Voormalig Unileverdochter Iglo, een van de grootste visverwerkers van de wereld, levert inmiddels 40% van haar visproducten (met name Vissticks) onder dit keurmerk. Het was mij echter nog niet gelukt om verse vis te vinden die onder het keurmerk valt. Maar ik heb nu dan toch de eerste (Nederlandse) detaillist gevonden die het MSC-keurmerk verkregen heeft: FISHES. Ze leveren 8 soorten vis met MSC-keurmerk.

Helaas zitten ze vooralsnog niet in Den Haag, maar wel in Amsterdam, Laren en Utrecht. De online winkel is nog niet open, dus toch maar wachten op een vestiging hier in de buurt. Of kent iemand een winkel in Den Haag waar je MSC-gecertificeerde verse vis kunt kopen?

Bron: Niet alle vis is duurzame vis, NRC, 24-03-07

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.