ABP & MVO, deel III

Na de eerste reactie van het ABP op de mail die ik stuurde heb ik de ABP Belegginsbeginselen (pdf) gelezen, daar werd mijn groene hart niet heel warm van. Naar mijn mening doet deze passage in artikel III.2 alle mooie worden over corporate governance en MVO teniet:

ABP beoordeelt elke belegging zuiver op grond van risico- en rendementsoverwegingen. (…) In algemene zin zal ABP zich verzetten tegen iedere vorm van beleggingsdwang en beleggingsrestricties; deze doen afbreuk aan een optimaal risico- en rendementsprofiel.

Vandaar dat ik vandaag (ondanks het mooie weer) een tweede mail heb gestuurd, waarin ik wat specifiekere vragen stel en het ABP oproep om meer rekening te houden met MVO en ook openheid te geven van hun investeringen in durfkapitaal. De hele brief is hier te vinden.

Op deze site kun je het stemgedrag van ABP vinden en hier kun je verantwoordingsverslagen van ABP vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: