Zon, zee, strand…

Vorige week zijn we eindelijk op vakantie geweest. Minder dan een week, dus veel te kort. Ook geen zee en strand, maar wel voldoende zon. Gezien de weersomslag van vandaag hebben we onze vakantie precies goed getimed. We zijn vorige week woensdag vroeg vertrokken richting Frankrijk. Twee nachten france-comté op een kleine camping in Bouls, in de buurt van Besancon, en twee nachten in de vakantieboerderij ‘Entre les Sources‘ in Grandrupt les Bains (Vogezen).

In beide gebieden kun je heerlijk wandelen. Verwacht echter niet dat alle routes tot in de puntjes zijn aangegeven, zoals de lange afstandspaden in Nederland. Tijdens een wandeling rond Bouls miste op een cruciaal punt het markeringsbordje op de kruising. Na wat dwalen en het vragen van de weg aan een lokale bewoner bleek het niet zo vreemd dat we de weg kwijt waren. De drie punten waar we volgens de beschrijving langs moesten komen (kapel, uitzichtspunt en afslag naar volgend dorp) bleken namelijk alle drie een andere kant op te zijn. Een andere fraaie ervaring was aan het eind van de wandeling, toen bleek dat er geen hek zat tussen ons en de kudde koeien in de wei naast ons… En eerlijk gezegd ben ik toch niet zo’n held als een kudde koeien je de hoek van de wei in duwt.

p5030026p5030028p5030028

Tijdens de Romeinse wandeling bij Grandrupt les Bains waren we aan het einde de weg kwijt, waarbij we per ongeluk bij Entre les Sources voor de deur stonden. Gelukkig was een van de andere gasten bereidt om ons naar de auto te rijden, die nog in een dorp 3 kilometer verderop stond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.