Microsofts' patent claim

Een paar dagen geleden maakte Microsoft bekend dat open source software inbreuk maakt op tenminste 235 patenten van Microsoft. Ze noemde geen enkele bij naam. Terwijl de meeste bedrijven bij inbreuk op één van hun patenten al naar de rechter stappen, doet Microsoft voorlopig niks. Ook niet in de VS waar softwarepatenten mogelijk zijn. Volgens The Inquirer komt dit omdat het tandenloze aanval is, waarbij Microsoft

(…) is using the same tactics that didn’t work for SCO but doing it in a much less graceful way, the community initially thought that SCO might have had a claim. It didn’t and Microsoft doesn’t. (…) The infamous 235 patents it is threatening are all filed, all handed out, and all legitimate, right? Then why not tell those evil thieving Linux folk what they are?

Those patents hold no threat, the second they are revealed, they will be set upon and prior art will be found. Microsoft will end up losing those precious patents that they never should have been granted in the first place, and all will be a little righter in the world.

Volgens The Inq zit er voor de software community maar één ding op:

(…) proactively start going after MS patents. They are all listed publicly, so anything you think might apply to Linux, go after it, hunt it down, and get it overturned. All you need is a web page with a list and a wiki or message board to start the process. Don’t wait for them to come to you, bring the fight to them.

The sooner this garbage is brought out into the light, the sooner the shakedown attempts will end. MS has no case, we all know it, so lets go on the offensive. Every day that the FUD campaign lingers is another day they accomplish their goals.

Volgens Groklaw gaan de eerste projecten op dit gebied binnenkort van start. Doel: zoeken naar voorlopers van patenten (zogenaamde ‘prior art’). Zie bv. het Peer to Patent Project. Dat kan dus nog gezellig worden de komende jaren. SCO was jaren goed voor wat gezellige tumult in cyberspace met z’n rechtzaak tegen IBM, een goede samenvatting daarvan kun je bij Groklaw vinden. <p>Bij Groklas is ook een verklaring te vinden van de Open Invention Network, waarin ze aangeven dat aanklachten tegen open source software repercussies kan hebben:

“We stand ready to leverage our IP portfolio to maintain the open patent environment OIN has helped create,”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.