De Europese grondwet komt naar u toe deze zomer!

Nederland ontwaakt momenteel na bijna twee jaar Europese slaap. De Haagse politici gaan het land in om te ontekken wat de burger wil (het lijkt het kabinet wel šŸ˜‰ Ik denk dat ze zullen ontdekken dat 2 jaar radiostilte over de EU niet leidt tot consensus over hoe verder te gaan na het nee tegen de Europese grondwet. Terwijl politici tot de ontdekking komen dat 2 jaar geen oplossingen aandragen niet leidt tot begrip bij andere lidstaten van de EU.

Een groep invloedrijke Europese leiders die nauw betrokken waren bij de opstelling van de omstreden heeft ondertussen geprobeerd om een drastisch ingekorte versie van de Europese Grondwet te schrijven. De leden van de groep, onder wie de Nederlandse ex-premier Wim Kok, hebben vanmorgen in Brussel een voorstel gepresenteerd waarin van de 448 oorspronkelijke artikelen er nog 71 overblijven. Helaas staat de tekst enkel in het Frans en mijn Frans is niet goed genoeg om dat te ontcijferen. De verklaringen van de groep zijn in het engels opgesteld.

Meer informatie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.