OSOSS Fabels en Feiten versie 2.1

Dit bericht op de website van het programma Open Source als Onderdeel van de Software Strategie (OSOSS) spreekt voor zich:

Fabels & Feiten over Gesloten en Open Source Software is de uitgave van het programma OSOSS waarin in twintig pagina’s de beroemdste en beruchtste zin en onzin rondom open source software wordt beschreven en becommentariëerd. Hierbij een aangepaste versie 2.1. OSOSS ontmaskert hier argumenten die in de Verenigde Staten bekend zijn geworden als FUD marketing: Fear, Uncertainty and Doubt – vertel niet te controleren onzin over de concurrent en breng de klant aan het twijfelen.Fabels & Feiten beschrijft kort ook het Manifest van de Open Overheden. Tevens zijn de beschijvingen en definities van Open en Gesloten Source Software en van Open Standaarden opgenomen en natuurlijk is er de paragaaf over het programma OSOSS zelf.

Leuk is het mini-hoofdstukje 25 Redenen om Nee te Zeggen, dat velen bekend zal voorkomen. Knip de tekst uit (dat mag: de uitgave valt onder een Creative Commons licentie) en plaats die eens op een eigen, bedrijfsinterne poster.

Wie meer met de tekst wil doen kan een ODF-versie bij OSOSS opvragen.

Fabels & Feiten werd in 2003 voor het eerst door OSOSS gepubliceerd. Fabels & Feiten is in juni 2007 geheel herzien: de Feiten bij de Fabels zijn aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Verder zijn hoofdstukken aangepast en toegevoegd. Nieuw zijn de 25 Redenen om Nee te zeggen

Meer info: Fabels en Feiten | OSOSS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.