(Eco) Fluxx

Een aantal weken geleden heb ik van mijn vriendin EcoFluxx cadeau gekregen. Een variant op Fluxx, het spel met wisselende regels en doel. Flux kende ik al, ik vind het een erg leuk en simpel kaartspel. Het begint eenvoudig: om de beurten pakt een speler een kaart en speelt een kaart. Of zoals het in de handleiding staat:

Simple? Fluxx has but one rule: “Draw 1 card and then play 1 card”.What cards could you play? Well, you could play Water, or Air, or Fish. It is a fine thing to have Fish.

What’s this? You have played the card “Play 2”. Well, then, play a second card!

Don’t you know the rule of Fluxx? It is this: “Draw 1 card and then play 2 cards.” Well, that’s what is is NOW. Perfectly simple.

The goal of the game? Oh, I’m terribly sorry. No one has played a Goal card yet.

Kortom dikke pret, met non-stop wisselende spelregels en doelen. Er zijn vier soorten kaarten:

  1. Keeper: Water, lucht, vis (leg je voor je neer, met de goede combi kun je winnen).
  2. Action: actiekaarten, spreken voor zich.
  3. New rule: Voegt een regel toe, of wijzigt een regel. Bv. 2 kaarten uitspelen, of 3 kaarten trekken.
  4. Goal: het doel van het spel, bv. “Mice Eats Seeds”. Degene met de keepers muizen wint als iemand anders de keeper zaden heeft liggen.

Het leuke van EcoFluxx is dat je ook kunt winnen door combinaties te maken met keepers die andere spelers op tafel hebben liggen. Bij de gewone Fluxx ben je meer bezig om zelf de goede combinatie te krijgen. Bij EcoFluxx moet je ook goed opletten op wat de andere spelers hebben liggen.

0 reacties op “(Eco) Fluxx”

  1. Ik weet nog een goede website waar je blackjack gratis maar ook voor geld kunt spelen. Op http://nl.777.com/speel-blackjack.html kun je gratis spellen downloaden maar ook geld inzetten en spelen met mensen van over de hele wereld. Met de gratis versie kun je mooi oefenen, en tactieken uitproberen die later je winkansen zullen vergroten wanneer je voor geld begint te spelen.

    Like

  2. @FrancescaBonelli dit heeft weinig te maken met (Eco) Flux of offline bordspellen. Ik beschouw het als ongewenste reclame voor goksites/pokersites die ik niet op mijn weblog wil. Je bericht zal ik dan ook verwijderen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: