Mensa-vaarwel-editie op vrijdag 29 juni bij Unitas Wageningen

Gisteren ontving ik een mail, waarin het bestuur van JV Unitas Wageningen aankondigt dat de mensa komende vrijdag haar laatste dag heeft. Het eind van een tijdperk, dat er al een paar jaar aan zat te komen. Na 56 jaar is het vrijdag a.s. dan zover.

Met dalende bezoekersaantallen en de WUR die de subsidiekraan voor de vier Wageningse mensae steeds verder dichtdraaide zat het er al een aantal jaar aan te komen dat er een of meerder mensae in Wageningen hun deur zouden moeten sluiten. Telkens probeerde de vier verenigingen tevergeefs uit te leggen aan het bestuur van de WUR dat de goedkoopste ‘centrale vreetschuur’ van Nederland bijna 2 keer zo duur is als de Wageningse oplossing van 4 locatie. Op deze vier mensae hielpen namelijk veel vrijwilligers mee, waardoor de kostprijs gedrukt werd.

Toch maakt het nieuws van de sluiting me wat weemoedig. Jarenlang hebben vele bestuursleden, vrijwilligers en de kok zich met volle overtuiging ingezet voor het behoudt van de mensa van Unitas. Ik vind het dan ook erg jammer dat ik er vrijdag 29 juni 2007 niet bij kan zijn, maar ik hoop dat het een knallend afscheid wordt van de mensa van Unitas. Over vijf jaar hopelijk een mensa-reünie vol anekdotes, slechte grappen en met op het menu huppelukut-met-zure-appelen met aan-me-reet-o-ijs toe.

PS: Ik begrijp overigens dat de centrale vreetschuur er nog steeds niet staat. Dat beschouw ik als erkenning voor de argumenten voor het subsidiëren van de mensae bij de verenigingen, maar het blijft een schrale troost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: