Parade 2007

tAfgelopen jaar had ik voor het werk een spelletjesavond georganiseerd. Geen LAN-party, maar ouderwetse bordspellen (en dan niet alleen het inmiddels overbekende Kolonisten van Catan). Als dank mocht ik gisteren mee naar De Parade, samen met alle andere mensen die iets georganiseerd hadden (variërend van studiereis tot werkbezoek).

Ik was nog nooit eerder geweest, het is typisch zo’n activiteit waarvan ik na afloop denk:

Oh ja, De Parade, helemaal vergeten, volgende jaar beter.

Het was niet heel mooi weer, waardoor het rustig was. Onterecht, want erg veel regen viel er gisteren niet. Uiteindelijk hebben we drie voorstellingen en een vermakelijk beginnend bandje gezien.

De eerste voorstelling was Noga van Het Werktheater i.s.m. Spinvis. Een mooie voorstelling van een half uur rond een oude cassetterecorder en twee cavia’s. Klik op het youtube filmpje hieronder voor een klein voorproefje.

Daarna zijn we naar Iets van theatergroep Teatro. Absurdistisch, maar leuk. Een half uur vreemde vragen, zoals waar zitten je hurken? Afgewisseld met liedjes met titels als de Robert Jensen blues. Als derde voorstelling zijn we naar Mario, ga eens opendoen er wordt gebeld van Theater Proletariaat i.s.m. Theatergroep Casco geweest. Een duidelijk geval van de overtreffende trap van absurd, maar wat wil je als Kamagurka de teksten geschreven heeft. De vreemde plotwendingen deden me ook denken aan het boek De Andalusische Hond van Luis Buñuel dat ik een aantal jaar geleden gelezen heb. Dat staat ook vol met verhalen met de meest absurde plotwendingen.

Na afloop van de derde voorstelling zijn we nog wat blijven hangen. In de tent waar we stonden trad het de band pEP op. In eerste instantie vond ik het een kruising tussen de muziek van Anouk en de stem van Kinderen voor Kinderen. Maar die mening moest ik tijdens het optreden bijstellen. Hoewel nog jong zijn het duidelijk dames met pit. Hoewel ze de instrumenten technisch goed beheersen zijn ze ook rauwer dan Anouk. Wat mij betreft mag de zang nog wel een maatje ongepolijster (een beetje meer Babes in Toyland kan geen kwaad) en kan de stageperformance enthousiaster, maar het zou me niks verbazen als deze dames het nog een heel eind gaan schoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.