Hollandse mash-ups

Afgelopen weken heb ik me wat meer verdiept in allerlei zogenaamde web 2.0 toepassingen. Onder meer ingegeven door het boek Wikinomics dat ik momenteel aan het lezen ben. Een interessant boek, maar de volledige jubelstemming van “alles zal rech kommen” door de openheid van wat de schrijvers de N-GEN noemen deel ik niet volledig.

Aan de andere kant kwam ik wel leuke voorbeelden op het spoor, wat me dan doet afvragen waar Europese (of Nederlandse) tegenhangers blijven.

Bij sites als Funda krijg je keurig te zien in wat voor wijk een woning ligt, hoeveel donald duck lezers er wonen en meer van dat soort zaken. Maar wat ik zelf graag zou willen weten staat er niet bij: criminaliteitscijfers, lokale milieukwaliteit (bv. lucht), risico’s, kwaliteit van voorzieningen in de buurt (bv. scholen, en nee daarmee suggereer ik niet dat er een kleine op komst is) en vooral ook: toekomstige bestemmingsplannen. Het valt allemaal wel bij elkaar te puzzelen, maar het kost zo veel tijd en ik moet steeds naar andere websites toe.

Ben ik de enige in Nederland die behoefte heeft aan een plek waar al die informatie bij elkaar te vinden is en fraai gepresenteerd wordt? Of zit onze openbare informatie zo vast gesleuteld dat je het niet uit de losse sites naar elkaar toe getrokken krijgt in een goede mashup? Of wachten we liever op de volgende website van de overheid?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.