TNT: het kan vriezen en het kan dooien

Dat lijkt althans de boodschap die TNT heeft voor haar personeel. Aan de ene kant kondigt TNT aan dat er de komende jaren een paar duizend banen verloren gaan en dat het merendeel van de 58 duizend medewerkers van de divisie post niet op een loonsverhoging hoeft te rekenen. De top geeft aan hier solidair mee te willen zijn en geen verhoging van haar vaste salaris te willen de komende jaren. Tegelijkertijd gaat de variabele beloning wel met ruim 40% omhoog. De vakbonden en de verenging van effectenbezitters hebben hier gezamenlijk bezwaar tegen gemaakt in een open brief aan Peter Bakker, de topman van TNT.

Wat ik me afvraag is wat de criteria zijn om de variabele beloning in de wacht te slepen? Of concreter: is een geslaagde afvloeiing van 6.500 medewerkers van de divisie post en bevriezing van de arbeidsvoorwaarden een van de criteria om in aanmerking te komen voor de variabele beloning? Zo ja, dan lijkt het bevriezen van het vaste loon door de topman van TNT een vorm van welbegrepen eigenbelang, aangezien het variabele loon vele malen harder stijgt…

Wat ik me ook afvraag is hoe de ontwikkelingen in beloning aan de top en aan de onderkant van het bedrijf zich verhouden tot hun criteria voor duurzaam ondernemen en Investors in People?

Ik wil niet zeggen dat ik daar een snel en makkelijk antwoord op heb, maar ik vraag me wel af hoe TNT dit met elkaar rijmt.

Update 1 september 2007: De top van TNT heeft inmiddels aangekondigd dat ze extra bonus van dit jaar t.o.v. vorig jaar in een mobiliteitsfonds voor TNT medewerkers zullen storten.

Bron: Kritiek op 42 pct hoger salaris topman TNT, NRC, 29 augustus 2007

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: