Impressie Spiel 2007

Afgelopen donderdag ben ik weer naar Spiel in Essen geweest. Ieder jaar weer een groot feest. Vooral het rondlopen, mensen kijken, het spelen van nieuwe spelletjes en niet te vergeten het op de kop tikken van oude favorieten voor een prikkie blijft leuk. Om bij dat laatste te beginnen. Mijn nieuwe aanwinsten van dit jaar:

  • Carcassonne Big Box: het basisspel van Carcassonne met de eerste vier uitbreidingen (Herbergen & Kathedralen, kooplieden & bouwmeesters, de draak, de fee & de jonkvrouw, en de toren).
  • Carcassonne 5e uitbreiding: Abdij en Burgemeester.
  • Gangster
  • Rozenkoning (dat in Duitsland terecht weer uitgegeven wordt, blijft toch een van de leukere 2 persoonsspellen)
  • Pompeii

Wat ik gespeeld heb dit jaar:

  • Gangster: Leuk spel waarbij je als mafiabaas rondrijdt in de straten van Chicago in de jaren dertig. Je kan je auto pimpen met achterbak, bumper, deur, bodyguard en een extra sterke motor. De bedoeling van het spel is om de machtigste mafiabaas te worden in de wijken van Chicago. Je kan daartoe gangsters achterlaten in de wijken waar je doorheen rijdt. Je kan ook een tegenstander in de achterbak proppen en in een andere wijk eruit schoppen. Hoewel het natuurlijk leuker is om de tegenstander naar de haven te brengen. Wat daar gebeurt spreekt voor zich… Het spel is mooi uitgevoerd en in sommige wijken krijg je meer punten als je de tweede plek bezit, dan als je de sterkste bent. Dat maakt het leuk.
  • Jenzeits von Thebes. Leuk spel waarbij je geen geld hebt, maar tijd. En tijd is altijd schaars. Doel van het spel is om zoveel mogelijk artefacten op te graven op 5 locaties rondom de oostelijke helft van de Middenlandse Zee. Om goed te kunnen graven heb je kennis nodig. Deze kun je opdoen in een aantal plaatsen in Europa. De plek op de tijdbalk bepaalt de speelvolgorde, op die manier is iedereen tegelijk klaar.
  • Bausack. Erg vermakelijk, maar goede motoriek vereist. Het spel bestaat uit houten blokken van verschillende formaten. Doel van het spel is om een toren te bouwen. Degene wiens toren het langst blijft staan wint. Je hebt twee soorten stenen, prettige en vervelende. De prettige daar ga je voor bieden om ze te krijgen, de vervelende om ervan af te komen. Nadeel is dat je hoeveelheid geld beperkt is… Het spel vereist een stevige en stabiele ondergrond.
  • Een of ander raar spel met vissen en wormen. Geen idee hoe het heet, maakte weinig indruk. Maar dat kan ook aan de warrige uitleg hebben gelegen.

Al met al veel lol gehad en niet eens verdwaald of in een wegrestaurant gegeten 🙂 We leren de weg nog wel eens kennen in Essen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.