EERLIJK PROCES VOOR NEDERLANDSE IRANIËR AL-MANSOURI

Op 13 juni, 13 juli en 30 juli 2007 vonden achter gesloten deuren rechtszittingen plaats tegen Al-Mansouri. Deze zittingen vonden plaats zonder juridische bijstand door een advocaat van zijn keuze en zonder een Nederlandse vertegenwoordiging, die wél door de Iraanse autoriteiten was toegezegd. Inmiddels zou een uitspraak in de rechtszaak zijn gedaan en zou Al-Mansouri ter dood zijn veroordeeld. De ambassadeur van Iran heeft dit inmiddels tegenover minister Verhagen ontkend. Amnesty blijft aandringen op een eerlijk proces.

Teken de petitie en vraag daarmee de Iraanse autoriteiten het volgende:

 • Al-Mansouri heeft recht op een eerlijk proces;
 • Maak de verblijfplaats van Al-Mansouri bekend en verstrek details over de aanklacht;
 • Al-Mansouri heeft recht op juridische bijstand door de advocaat van zijn keuze;
 • Een Nederlandse vertegenwoordiging dient de rechtszaken bij te wonen volgens gemaakte toezeggingen;
 • Geef garanties dat Al-Mansouri niet gemarteld wordt en medische zorg ontvangt wanneer hij dat wenst.
 • De doodstraf mag in geen enkel geval worden opgelegd.

Teken de petitie

0 gedachten over “EERLIJK PROCES VOOR NEDERLANDSE IRANIËR AL-MANSOURI”

 1. Als je hiermee bedoelt dat Amnesty International zich laat gebruiken als zetbaas van de VS om een oorlog met Iran uit te lokken raad ik je aan je beter in het werk van Amnesty te verdiepen. Amesty strijd namelijk voor eerlijke processen van personen, in dit geval Al-Mansouri. Maar het kan net zo goed om de gevangenen in Guatanamo Bay gaan.

  Als je er iets anders mee wilt zeggen ontgaat je boodschap me in het geheel. Een kleine toelichting zou aardig zijn.

  Like

 2. Hier een promotiefilmpje van de organisatie van de zelfbenoemde president al-Mansouri. Die komt van zijn website. En hier nog een.

  Voor de werkelijke bedoelingen achter deze actie lees:

  KHUZESTAN: THE FIRST FRONT IN THE WAR ON IRAN? ZMag November 07, 2005
  Events in the oil-rich province of Khuzestan bordering Iraq could serve as a harbinger of U.S.-British intentions in Iran, and expose Khuzestan as Iran’s Achilles Heel. Recently, a series of bombings and ethnic clashes has begun to show that something is rotten in Khuzestan, which could be an early warning of a coming war.

  Last June, former UN weapons inspector Scott Ritter warned that the U.S. is building up military capabilities in Azerbaijan, on Iran’s northern border, and sponsoring rebel bombings inside Iran. Heb je dit hele artikel gelezen dan ben je goed op de hoogte.

  Annexing Khuzestan; Battle-Plans For Iran – Mike Whitney – 02/01/06
  The Bush administration’s attention has shifted to a small province in southwestern Iran that is unknown to most Americans. Never the less, Khuzestan will become the next front in the war on terror and the lynchpin for prevailing in the global resource war. If the Bush administration can sweep into the region (under the pretext disarming Iran’s nuclear weapons programs) and put Iran’s prodigious oil wealth under US control, the dream of monopolizing Middle East oil will have been achieved.

  OPLAN 1002-04 – The Khuzestan Gambit? – globalsecurity.org
  OPLAN 1002-04 has probably been revised to reflect the American occupation of Iraq, and the power projection opportunities this provides against Iran. The Zagros Mountains form a natural pallisade defending Iran from incursions from Iraq. The Iranian province of Khuzestan is the one large piece of flat Iranian terrain to the west of the Zagros Mountains. American heavy forces could swiftly occupy Khuzestan, and in doing so seize control of most of Iran’s oil resources, and non-trivial portions of the country’s water supply and electrical generating capacity.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.