Direktøren for det hele (2006)

Gisteren heb ik Direktøren for det hele (2006) van Lars von Trier gekeken. De film gaat over een Deense IT-firma. De eigenaar van het bedrijf, Ravn, heeft een hekel aan slecht nieuws gesprekken. Om zelf niet de brenger van slecht nieuws te hoeven zijn heeft hij een baas verzonnen, die hem heeft aangewezen om de boodschap over te brengen. Dat wordt een probleem als Ravn het bedrijf wil verkopen en de koper de directeur wenst te ontmoeten. Ravn huurt een goedkope acteur, Cristoffer in om als directeur op te treden. Uiteraard gaat niet alles zoals gepland.

Op de dvd-hoes staat een citaat uit de Metro, waarin de film wordt vergeleken met The Office van Ricky Gervais. Dat is echter te veel eer. De plot en de dialogen van The boss of it all komen niet in de buurt. De film komt slecht op gang en als er eenmaal een beetje vaart in begint te komen haalt Von Trier die er via de voice-over meteen weer uit. De fim blijft daardoor ongemakkelijk en onprettig, precies zoals bij de meeste films van Von Trier. Of zoals een van de acteurs het in de film zegt: het leven is net een dogma-film, ongemakkelijk en moeilijk te begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.