Mooie quotes uit de Groene

Met een stapel dubbeldikke weekbladen om uit te kiezen voor de feestdagen wil ik de lezer van dit weblog twee mooie uitspraken uit het Hoofdcommentaar van de Groene Amsterdammer van deze week niet onthouden:

Tussen de klaroenstoten van de zelfverklaarde martelaren van het vrije woord zoemen zachtjes de nijvere bijen van de opinievorming, ook in het huidige licht vergalde debatklimaat. Ze geloven niet voetstoots alles wat ze denken en zijn voortdurend op zoek naar deskundigen, en ander mediaschuw intellect. Vereiste voor dit werk is een rechte rug en een oprecht geloof in de kracht van het publieke debat.

Tot welke groep behoort u? Mediaschuw kan ik mijzelf niet noemen, intellect laat ik over aan het oordeel van anderen, en toch hoop ik bij de groep zacht zoemende nijvere bijen te horen…

Vergeet de moedig-modieuze typen die zich in het huidige gehakketak en het vicieuze gebulder slechts laven aan het eigen gelijk. Neem de ruimte om op zoek te gaan naar het werk van intellectuelen die de gang naar de opiniepagina’s nog niet hebben gevonden. Het is een krachtige opdracht: niet om het eigen gelijk te vinden, maar om op andere gedachten te komen. Misschien zijn die wel interessanter.

Kijk dat vind ik nou nog eens een mooie opdracht voor het nieuwe jaar! (En een goede reden om De Groene deze week te kopen natuurlijk :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.