Eastern Promises (2007)

Gisteravond ben ik naar Eastern Promises van David Cronenberg geweest. Een spannende film, met een hoop lugubere momenten erin. De film is geen aanrader voor mensen die niet van open eindes kunnen.

De film speelt zich af in Londen. Anna Khitrova (Naomi Watts) is een verloskundige en helpt bij de bevalling van een veertien jarig meisje. Het meisje sterft en Anna vindt haar dagboek. Het dagboek is in het Russisch en het toeval wil dat Anna’s oom Russisch spreekt. Omdat haar oom het dagboek in eerste instantie niet wil vertalen vraagt ze hulp bij een Russisch restaurant. Het behoeft geen uitleg dat ze dat beter niet had kunnen doen. Anna belandt in de wereld van de Russische maffia…

Viggo Mortensen speelt net als in A History of Violence weer een glansrol in de film. Dit keer als chauffeur, hij is emotioneel volstrekt onpeilbaar en het duurde lang voordat ik door had aan welke kant hij stond. En toch vraag ik me nog steeds af of hij niet stiekem aan de andere kant staat…

0 reacties op “Eastern Promises (2007)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: