Fracture (2007)

Fracture van Gregory Hoblit lijkt na 10 minuten z’n sjeu al te verliezen. Theodore Crawford (Athony Hopkins) ontdekt dat zijn vrouw vreemdgaat, schiet haar neer en bekend dit tegen de agent die hem arresteert. Ondanks het ontbreken van het moordwapen en kruitsporen op de kleren van Theodore lijkt de zaak kat in het bakkie voor aanklager William Beachum (Ryan Gosling). Totdat Theodore tijdens de rechtszaak verklaart dat de agent die hem arresteerde en verhoorde een verhouding had met zijn vrouw. Door het ontbreken van verder bewijsmateriaal gaat Theodore vrijuit…

De rol van koele en berekende moordenaar is Anthony Hopkins op het lijf geschreven, hoewel de rol niet echt verrast voor degene die Hannibal en The Silence of the Lambs hebben gezien. In alle opzichten blijft Hopkins Ryan Gosling een stap voor. Ryan Gosling op zijn beurt speelt vol overtuiging een jonge, ambitieuze, arrogante aanklager, die al met een been in het commerciele werk staat. Hij is de hele film op zoek naar het losse eind in het verhaal van Hopkins en weigert zijn verlies te erkennen.

Het knappe van de film is dat hij spannend blijft, terwijl het verhaal al na 10 minuten in de steigers lijkt te staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.