Mooie quotes uit de NRC

Op 28 december stond er een interview met Bart Jan Krouwel, directeur maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Rabobank, in de NRC. Helaas is het me niet (meer) gelukt om een link naar het artikel te vinden, maar een aantal citaten wil ik de bezoeker van mijn blog niet onthouden.

Over koeien knuffelen:

Ik ben daar heel goed in. Die koeien worden helemaal lijp, ze laten hun tong uit hun bek hangen van vreugde. Ik heb het laatst gedaan toen ik met een aantal collega’s bij een zorgboerderij op bezoek was. Je zag ze kijken: wat doet die Krouwel nu weer?

Over mannen en auto’s:

In 2005 besloten we dat iedereen en lease-auto met een milieulabel ABC moest gaan rijden. Er hebben wat mannen tegen me aan lopen zeiken, sorry dat ik het woord gebruik. Zelfs in de lift werd ik erover aangevallen. Waar heb je het dan over?

Over de Zembla uitzendingen van vorig jaar:

Die uitzending hebben we allemaal geweten. Iedereen is er volop mee bezig. (…) De groslijst gaat nu naar de raad van bestuur en die beslist binnenkort welke bedrijven wij niet meer als klant willen hebben. Maar lastig is het wel. Stel dat een bedrijf heel veel goede dingen doet en maar een ietsiepietsie actief is met dingen die wij niet leuk vinden. Moeten we dan zegggen: wegwezen? En als een bedrijf voor een paar procent actief is met een controversieel wapen, maar daar wel de hele wereldmarkt mee beheerst? Dan stel ik voor te stoppen met investeren, zij kunnen het probleem de wereld uithelpen.

Ik mag dat wel, veel humor, gedrevenheid en lekker pragmatisch aan de bak. Ik ben benieuwd wat de raad van bestuur van de Rabobank beslist en welke bedrijven naar de rode lijst gaan. Ik hoop dat de Rabobank daar net zo transparant mee omgaat als de ASN-bank en de Triodosbank.

Nog een laatste raadsel n.a.v. het interview: Bart Jan Krouwel is er trots op dat hij jarig is op de Dag van de Onnozele Kinderen. Rara, wanneer is hij jarig?

Bron: ‘Ik wist niet dat de auto zo emotioneel ligt bij mannen’, NRC Handelsblad, 28-11-2007

0 gedachten over “Mooie quotes uit de NRC”

  1. Goed gevonden. De directeur MVO van de Rabobank mag dan wel een rare pias lijken, toch waardeer ik dat juist aan hem. Met een frisse blik het systeem van binnenuit veranderen. Dat lijkt me een mooi carriereperspectief.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.