Na Corus komen Jaguar en Land Rover

Autofabrikant Ford heeft het Indiase Tata Motors aangewezen als eerste gegadigde om de dochterbedrijven Jaguar en Land Rover over te nemen, aldus de NRC. Volgens de Volkskrant heeft Ford haast vanwege financiele problemen.

Wat mij het meest intrigeerd is het verschil in strategie tussen Westerse bedrijven en bedrijven uit opkomende landen. Waar hier afstoten en beperken tot kerntaken de norm is, breiden de conglomeraten uit India en andere economische tijgers zich uit. Zo nam Tata recent ook Corus over en bezit Hutchison Whampoa niet alleen havenbedrijven, maar ook belangen in telecom en drogisterijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.